Anpassad träning under Coronapandemin.

För allas säkerhet har vi tagit fram nya riktlinjer för träning under den pågående pandemin och vi hoppas att alla våra besökare förstår och respekterar att detta grundar sig i omtanke. 

Föranmälan vid maskinhare är obligatorisk och sker via formulär. Med hänvisning till regeringens direktiv har vi ett begränsat deltagarantal. Träningen är i första hand för klubbens medlemmar men vi välkomnar övriga i mån av plats. 

 

Startlista för träning publiceras här och på klubbens Facebooksida dagen före träning.

All träning betalas i förväg via Swish 123 512 43 67 eller bankgiro 5656-5526

 Av säkerhetsskäl är 492-boxen avställd tillsvidare. 

Vi erbjuder istället träning över 550m.  

 Träning 

Träning:
Medlemskap:

Kapplöpningshunden skolas in genom lek med trasor och behöver stora ytor att röra sig på den första tiden för att steg och muskler ska utvecklas till fullo.

 

Därefter börjar hunden bekanta sig med banan, ofta genom att springa efter en s.k. släphare. Detta är en trasa med remsor i tyg eller plast som dras i lina över sanden med hjälp av en handhållen motor.

Flera raser uppskattar att jaga släphare eftersom det triggar hundens naturliga jaktinstinkt.

På Borås Greyhound Park har vi träning med släphare för alla raser och arrangerar uppskattade Prova-på-dagar för hundklubbar. 

När hunden jagar släpharen tillfredställande så kan man välja att låta hunden springa på den s.k. maskinharen. Maskinharen är vad kapplöpningshundarna jagar vid tävlingar. Skillnaden mellan släpharen och maskinharen är, förutom distansen hunden springer, att maskinharen sitter fast i rälsen och dras framåt med hjälp av en vajer. Detta kan ses som ett alternativ för de som känner att de gärna låter hunden springa ytterligare lite längre än vad släpharen kan erbjuda.

Om Er hund trivs på banan så kan ni välja att ta en tävlingslicens och börja tävla med er hund - oavsett ras. Låter detta intressant så finner Ni en lathund på hur det går till här.

Vill Ni bli medlem finns information här

Huvudmedlem  900 :-

Familjemedlem 200 :-

 

Stödmedlem 300 :-

Medlem  

       Släphare 20:-

       Maskinhare 40:-

Icke medlem

       Släphare  40:-

       Maskinhare 80:-

 

Swish 123 512 43 67

Bankgiro 5656-5526 

STAY UP TO DATE

Registrera Er för information om tävlings- och träningsdatum.

SPEL, SPÄNNING OCH SNABBA HUNDAR ©2019 BY BORÅS GREYHOUND PARK. 

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon