Whippetlotteriet Stayer

Distans: 780 m, Klass: lÖ

Box 1: MB Bulbasaur

Damien Rice - Wake up Call

1/1

Tränare: Rickard Johansson, 7HS

I box nummer ett finner vi MB Bulbasaur. MB Bulbasaur har sedan starten av sin karriär sprungit bland eliten och fraterniserar sig fortfarande uppe i toppskiktet. Den här hanen besitter en enorm styrka på de längre distanserna, något han kommer ha användning av i detta loppet. Han har hittills hunnit med tre starter på stayerdistans , där han senast sprang på tiden 52.54 s på Boråsbanan.

Damien Rice - Wake up Call

Box 2: MB Eevee

1/1

Tränare: Mike Berglund, 7HS

I box nummer två finner vi MB Eevee. Hon är en kullsyster till hunden i box nummer ett, MB Bulbasaur och är tveklöst hans största rival. MB Eevee är, liksom sin bror, också väldigt stark när det kommer till de längre distanserna och trivs bäst när loppen är över 450 m långa. MB Eevees styrka ligger i hennes startsnabbhet vilket ger henne möjlighet att snabbt ta position i innerspåret, som hon sedan försvarar utmärkt. Hennes senaste tid på stayerdistans i Borås är 51.82 s.

Isac v. Dia-Robinne - Wake Up Call

Box 3: MB Leia

1/1

Tränare: Mike Berglund, 7HS

I box nummer tre finner vi MB Leia. MB Leia springer sin första säsong, men det är ingenting som märks. Hon har snabbt arbetat sig upp i klasserna och fortsätter imponera efter varje start. Att MB Leia kommer få kämpa hårt för att hamna på pallen i detta gänget är det nog ingen som säger emot, men hon har överraskat förr.

Box 4: S Lille Du

Wilson Supersonic - Darjeeling

1/1

Tränare: Torbjörn Ståleberg, SHS

I box nummer fyra, startar S Lille Du. S Lille Du är, som namnet kanske förtäljer, en bror till den smått legendariske S Monkey Man. S Lille Du har hittills inte gjort några starter i år, och inte heller startat på stayerdistans i sin relativt korta karriär. Men i och med att han delar genetik med S Monkey Man så är det nog få saker som talar emot att han kommer göra ett bra lopp trots sitt tävlingsuppehåll. I samtliga starter på Boråsbanan har S Lille Du kammat hem en vinst, kanske håller vinstsviten i sig?

Box 5: Lady Grey

CA-Gibson - Blå Mocca

1/1

Tränare: Mike Berglund, 7HS

I box nummer fem startar Lady Grey. Om vi har en nybörjare i box nummer tre, så har vi en hund som verkligen vet vad det handlar om i box nummer fem. Lady Grey har under sin karriär hunnit med smått otroliga 92 starter, hon innehar två banrekord på stayerdistans och har blivit framröstad till årets stayer 2015 och 2016. Lady Greys styrka ligger i hennes envishet och uthållighet. Hon är inte särskilt startsnabb, men hon tappar aldrig heller fart utan fortsätter i samma tempo som hon kommer ur buren med, och tillslut så går hon om de flesta.

Wilson Supersonic - Pepsi Bell

Box 6: OddMolly

1/1

Tränare: Michael Willén, SHS

I box nummer sex hittar vi OddMolly. OddMolly är årets svenska mästare i tik-klassen. OddMolly gör i detta loppet debut på stayerdistans och kunde inte valt ett svårare fält att debutera emot. De gånger hon sprungit den något kortare medeldistansen har hon gjort det väldigt bra och inte visat några tecken på att hon tycker det är för långt utan har sett stark ut från början till slut. Värt att notera är att detta är även det första inbördes mötet mellan MB Eevee och OddMolly för året, något som många längtat efter. Detta loppet kommer med all säkerhet att bli en riktig rysare!

Stort lycka till tränare och deltagare!