Västgötaloppet

Distans: 550 m, Klass: MÖ

Box 1: Aleta

Killishin Jamar - Largymore Queen

1/1

Tränare: Føhns/Søtofte, KVF

Denna fina treåriga tik från Danmark har sin unga ålder till trots hela 72 starter och flera imponerande meriter. Titlarna Dansk mästare för tikar på medeldistans samt Sjællandsmästare för tikar på sprintdistansen under 2018 vittnar om stor bredd. Har hon formen kvar sedan den fina vinsten i PEAB Västsvenskt Oaks blir det en tuff match för motståndet.

Deneview Snowtoe - Hazel O’Hannah

Box 2: Chip'n Dale

1/1

Tränare: Ann-Christin Sinkkonen, 7HS

Stod som vinnare av högklassiga Greyhound-data cup. En stark hane utan problem med distansen, något han bevisade genom sin vinst i SHS Homeruns över 550m där han presterade den mycket imponerande split-tiden 5,78s. Får Chip´n Dale till en sådan start på söndag får de andra kämpa för att hinna ikapp.

Ballymac Eske - Magna Loz

Box 3: Rammstein

1/1

Tränare: Annelie Lundin, 7HS

En mycket startsnabb herre som senast förra helgen vann ett Greyhound-data lopp i högsta klass över 492 m. Rammsteins mest karaktäristiska vinst sker genom att komma först ur box och ligga tätt intill rälsen genom kurvan men han kan mycket väl gå om på utsidan. En fin avelshane som fått fram lovande avkommor såsom Ladies Night vinnaren Diza.

Box 4: Black Superior (STRUKEN)

Godsend - Lady Blackpool

1/1

Tränare: Anders Robertzon, 7HS

En mycket fin hane med stor rutin som tränats väl genom återkommande problem med handlederna. Vinnare av SDA-GHK Doggy loppet över 506m i Alingsås så sent som den sjätte oktober. Black Superior fyller fem år i november och vi hoppas på många fina veteranlopp under nästkommande säsong.

Box 5: Cabra Blacksmith

Storm Control - Cabra Millie

1/1

Tränare: Anne-Lie Källmark, SkeHK

En Svensk mästare i öppen klass med mycket fin stamtavla. Denna mörka brindle hane kommer inte ha några problem att stå distansen då han tävlat mycket framgångsrikt på stayerdistans bl.a med en seger i SHS St. Leger över 780m. Ska den regerande Svenska mästaren lägga ännu ett täcke till sin samling gäller det att sätta starten.

Vans Viking - Slippery Babs

Box 6: Quliqa Trix

1/1

Tränare: Jeanette Rosberg, MiHK

Denna kvicka lilla tik har imponerat stort under säsongen och satte bl.a. banrekord i Cimbria över 515m. Har en riktigt stark form och tog i början av månaden hem titeln Sjællandsmästare för tikar på medeldistansen över 460m strax efter att ha vunnit SDA-GHK Breeders Oaks 506m. Trix är tiken som aldrig ger upp så släpp henne inte med blicken.

Stort lycka till tränare och deltagare!