Ladies Night

Distans: 492 m, Klass: mÖ

Box 1: Diza

Rammstein - Hjärta

1/1

Tränare: Mats Wahlberg, SHS

En av de många nya stjärntikarna som kommer att dominera under några år och säkerligen också är med långt framme i de öppna loppen. Hon debuterade i Derbyt där hon vann sitt lopp och kvalificerade sig för Ristos Minneslopp där hon vann på fenomenala 32,19. Ett par veckor senare placerade hon sig som trea I Boråstiken, men i Greyhoundbilder på Åkers kanal hamnade hon i strul och kom bort. Hon kvalificerade sig till final i Ladies Night genom att komma in som tvåa på starka 29,95. Hon har inte tävlat över 492 meter men visade ju att 515 inte var för kort. Hon har hittills haft lite svårt att undvika trubbel på vägen, men i ett fritt lopp kan hon slå vem som helst.

Storm Control - Strategic Graze

Box 2: Erandi Beatstime

1/1

Tränare: Lovisa Eriksson Leksell, SHS

Kullsyster till Greycraft Daisy. Tävlade i låg klass på Irland innan hon kom till Sverige. Här började hon med bra placeringar, men visade inte något som var särskilt uppseendeväckande. I sin fjärde start kom det ur henne det som fanns lite dolt. Därefter har det fungerat alldeles utmärkt och seger blev det i Amandas Race på Västerås och bara tre gånger på sina 14 starter har hon hamnat utanför pallen. Hon kvalificerade sig till finalen i Ladies Night genom att placera sig som tvåa i semifinalen. Hon har noterat 29,48 på Borås över 492 meter.

Storm Control - Strategic Graze

Box 3: Greycraft Daisy

1/1

Tränare: Sabina Kleväng Callert, SHS

Debuterade i januari 2018 och tävlade i mitten-klass på Irland innan hon kom till Sverige där det blev tuffa tag redan från början. Hon fick debutera i Empire Rose på Åkers kanal och därefter rätt in i Tik-SM. Segrar tog hon i fjol i Jubileumsloppet och Debutant-loppet på Borås och Rosa och Blå Bandet Cup på Åkers kanal. I år började hon med att vinna Winter Lady på Åkers kanal och har där också segrat i Gamblers Guide Memorial och Holeinone Memorial. Pallplatser blev det i Tik-SM i Skellefteå, Deltatiken i Midlanda, Sprintermästaren i Simrishamn och Greyhound Data Sprint på Borås. Hon har en riktigt vass start som ofta hjälper henne på vägen men besitter också ganska bra styrka då hon presterar väldigt bra tider på båda distanserna. I semifinalen i Ladies Night på Åkers kanal noterade hon i helgen 29,75 som segertid vilket bara blivit överträffat av två hundar tidigare. Hon fick också en inofficiell tid på 550 meter på 32,18 vilket bara överträffats av två hundar i år. Hennes bästa tid på 492 meter är 29,31.

Box 4: Greycraft Lily

Tullymurry Act - Snabba Lily

1/1

Tränare: Charlotta Lindbäck, SHS

Debuterade i augusti i Västerås med en seger på sprint. Därefter blev det en andraplats i sitt kvalheat i Derbyt och veckan efter seger i Kaos Minneslopp. Hon kvalificerade sig till final i Ladies Night genom att bli trea i sitt heat vilket faktiskt är hennes sämsta placering på sina fem lopp. Hon har inte tävlat på 492 meter.

Box 5: Freja

Vans Viking - Farkland Willow

1/1

Tränare: Catarina Södersten, MiHK

Inledde sin karriär förra året med att ta sig till final i Ristos Cup. Hon sprang omoget och hamnade i strul i flera lopp, och i sin femte start föll hon. Mellan alla knuffar visade hon bra fart och styrka, men starten kunde varit bättre. I år är hon mycket stabilare och på sina sex starter i år har hon en seger och fyra pallplatser. Hon tog sig till final genom att komma in som trea i sin semifinal i Ladies Night. Hon har inte tävlat på 492 meter.

Swedishousemafia - Bell A More

Box 6: Cayenne

1/1

Tränare: Yvonne Petersen, SHS

Ytterligare en i den nya och väldigt starka tikligan. Hon debuterade under Derbyhelgen med en tredjeplats på sprint, men därefter har hon hunnit med en seger på 550 meter innan hon i semifinalen av Ladies Night vann sin semifinal på riktigt fina 29,97. Det verkar som att hon har talang att undvika strul i loppen och har en lång och sannolikt mycket framgångsrik karriär framför sig. Hon har inte tävlat över 492 meter.

Stort lycka till tränare och deltagare!