Kråkwhippen

Distans: 492 m, Klass: mÖ

Box 1: Deacon Storm

Surumu vom rauhen Meer - Tipsy Supersonic

1/1

Tränare: Michael Willén, SHS

I den innersta boxen finner vi Deacon Storm. Deacon Storm är en hane född 2017-03 och gör i år sin första säsong. Den Michael Willén tränade hunden har snabbt cementerat sin plats i eliten av whippet där han på totalt 12 starter placerat sig på pallen hela nio gånger, varav tre av dessa är på den översta platsen. Att Deacon jagar sin tionde pallplacering är det ingen tvekan om, men kan han utmana om de översta placeringarna? Det återstår att se.

Orlando Supersonic - Roana Supersonic

Box 2: Hoover

1/1

Tränare: Michael Willén, SHS

I box nummer två finner vi årets svenska mästare i den öppna klassen samt förra årets vinnare av Kråkwhippen: Hoover! Hoover är tränad av Michael Willén, som har hela fyra hundar till start i Kråkwhippen. Hoover slog sig in på banorna med dunder och brak förra året där han bland annat slog det sex år gamla banrekordet på sprintdistans i Borås, det skall även tilläggas att han stal banrekordet i från sin faster Oxana. Att Hoover har fart i tassarna är det ingen tvekan om, då han i år på sina tio starter placerat sig överst på pallen åtta (!) gånger samt slagit banrekord fem gånger på tre olika banor. Blir det ännu ett banrekord i Borås för Hoover, fast denna gången på medeldistansen? Ska Hoover lyckas att försvara sin titel? Dessa frågor får vi svar på nu på söndag.

Wilson Supersonic - Pepsi Bell

Box 3: Mockingjay

1/1

Tränare: Karl-Gustav Harrysson

I box nummer tre finner vi Mockingjay. Mockingjay tränas av Karl-Gustav Harrysson under Lövnäs hund & katts ägarskap. Mockingjay har haft en bra säsong i år där han startat totalt sex gånger, och placerat sig på pallen i samtliga lopp, dock aldrig överst, är det kanske dags nu? Mockingjay har visat att han trivs bättre på de längre distanserna och blir därför en utmanare om de eftertraktade pallplatserna, men i ett så här bra startfält så får man ingenting gratis.

Box 4: WilsonDK

Wilson Supersonic - Pepsi Bell

1/1

Tränare: Michael Willén, SHS

I box nummer fyra finner vi WilsonDK. Historian om WilsonDK är något av en solskenshistoria. Förra året råkade han ut för ett väldigt allvarligt ormbett som nästan bragte honom om livet, men tack vare Michael och familjen Willéns outtröttliga arbete tog sig WilsonDK genom skadan och har minst sagt återhämtat sig bra. WilsonDK har i år gjort totalt elva starter där han placerat sig på pallen sju gånger, och än är det inte över.

Box 5: S Monkey Man

Wilson Supersonic - Darjeeling

1/1

Tränare: Karl-Gustav Harrysson

Om det är någon som kommer utmana Hoover om toppen på pallen så är det hunden i box nummer fem, S Monkey Man. S Monkey Man tränas även han av Karl-Gustav Harrysson. S Monkey Man är något av en legend i hundkapp-sammanhang, han har gjort totalt arton starter i karriären, och har stått högst upp på pallen i fjorton (!) av dessa. S Monkey Man har även vunnit öppna SM två gånger, under sin treåriga karriär. Detta är alltså en vinstprocent på 78%, vilket är extremt imponerande. Det är till och med så spännande att den enda hunden som någonsin slagit S Monkey Man är hunden i box nummer 2, Hoover. Ett giganternas möte med andra ord.

Wilson Supersonic - Pepsi Bell

Box 6: OddMolly

1/1

Tränare: Michael Willén, SHS

I den yttersta boxen finner vi även här en svensk mästare, OddMolly. OddMolly är den enda tiken i startfältet och vill nu utmana grabbarna i de övriga boxarna. OddMolly har i år startat totalt tretton gånger, där tio av dessa har varit pallplaceringar. Som tidigare nämnt så är OddMolly årets regerande svenska mästare på tiksidan, där hon på ett övertygande sätt tog vinsten och i samband med detta gav hon tränare Michael Willén en dubbel, då både vinnaren i öppna samt vinnaren bland tikarna nu tillhör hans tränarstall. Kommer hon utmana grabbarna om pallplaceringar även här? Det tror vi!

Stort lycka till tränare och deltagare!