Fotosprinten

Distans: 320 m, Klass: kÖ

Box 1: Stunning Adele

Confident Rankin - Stunning Ginger

1/1

Tränare: Kari Lius, SHS

Gjorde elva starter på Irland i låg klass med en seger och en pallplats. Då hon kom till Sverige fann hon sig snabbt tillrätta och efter ett svagt lopp i juni visade ho,n efter lite justering av kost samt träning i augusti, enorma fartresurser och har sedan dess två andraplaceringar på 550 meter och två segrar på 320 meter. Vid sin seger i semifinalen i helgen i Fotosprinten noterade hon årets tredje bästa tid på kortdistansen på Åkers kanal, 18,41.

Vans Viking - Ballymac Camp

Box 2: Troll Viking

1/1

Tränare: Ann-Charlotte Ehrnlund, GHS

Debuterade förra året i juni på Åkers kanal där han tog hem Ristos Cup över medeldistans med överlägsna segrar både i semifinal och final. Därefter blev det grus i maskineriet så någon mer start blev det inte i fjol. Årsdebuten gjorde han i Sprint-SM i Skellefteå där han efter segrar både i kval och semifinal hamnade utanför pallen med en fjärdeplats. Efter SM blev det sprintsegrar på Åkers kanal och i Greyhound Data Sprintern på Borås. I Fotosprintens semifinal på Åkers kanal blev det en andraplats. Han har haft lite otur på vägen, men nu verkar det som om det fungerar och en riktig superstjärna kan han mycket väl utvecklas till. Hans bästa tid på 320 meter är 18,34 vilket är snabbast för året på Boråsbanan.

Droopys Jet - Talisker Goldie

Box 3: Talisker Guld

1/1

Tränare: Roger Thomann, 7HS

Har bara hunnit med fyra lopp i sitt unga liv, men har redan tre segrar. Två av segrarna är på Borås och den tredje i helgen på Åkers kanal i semifinalen av Fotosprinten där han imponerade stort och vann på starka 18,43. Han är väldigt ung och naturligtvis under kraftig utveckling och kommer säkert att vara en av de främsta hundarna i landet under de närmsta åren.

Box 4: Dropkick Scarlet

Ballymac Matt - Ballymac Dana

1/1

Tränare: Jonas Svensson, SHS

Gick fort i licensloppen, men i debuten på Borås i juni blev det en sistaplats. Därefter blev det seger på samma bana innan hon gick till Tik-SM i Skellefteå. Hon tog sig där till final med tredjeplatser både i kvalloppet och i semifinalen. I finalen drog hon på i klar ledning som hon behöll in i sista kurvan, men därifrån till mål tappade hon till en fjärdeplats. Tråkigt nog visade det sig att hon ådragit sig en skada. Efter några veckors vila är hon tillbaka och har gått hyggliga resultat, men ännu inte visat det hon visade i SM-finalen. Hennes bästa tid över sprintdistansen 320 meter är 18,84.

Box 5: Dropkick Raven

Tullymurry Act - Snabba Lily

1/1

Tränare: Jonas Svensson, SHS

Tog licensen på snabba tider under sommaren i fjol. Någon debut blev det dock inte eftersom han fick stora problem med en tå som det så småningom blev nödvändigt att amputera. Debuten fick vänta till i år då han i Borås i Greyhound Data Sprintern kom in som tvåa. Därefter blev det segrar både i Roquepine Elit och Midlandasprinten på Midlanda och en tredjeplacering i Holeinone Memorial på Åkers kanal. I Fotosprintens semifinal kom han in som trea på fina 18,65 och alltså kvalificerade sig för final.

Droopys Jet - Hold on girl

Box 6: Dee Jay Jet

1/1

Tränare: Michael Rodin, GHS

Tävlade i ganska hög klass på Irland innan han på våren 2018 kom till Sverige. Han har mest tävlat på sprint trots att han också tillhör den översta eliten på medeldistans. På medel vann han i Sverigedebuten förra året Mellansvenska Trofén på Örebro och två av loppen ingående i Gästrikemästaren och var näst snabbast på Järbobanan. Han har inte riktigt lika bra meriter på sprint men seger i Deltasprinten tog han i maj på Midlanda. Pallplats har han bland annat i Sprinterderbyt på Åkers kanal. Hans bästa tid på 320 meter är 18,48.

Stort lycka till tränare och deltagare!