Antes minneslopp

Distans: 550 m, Klass: mÖ

Box 1: Nobel Ginger

Vans Viking – Kongo Ceano

1/1

Tränare: Ann-Charlotte Ehrnlund, GHS

Vann sex lopp på Irland innan hon kom till Sverige 2018 där hon debuterade med seger direkt på sprinterdistansen. I fjol gjorde hon bara två starter på medeldistans, ett misslyckat och ett mycket lyckat lopp. I år vann hon Empeire Rose på sprint innan hon gick över på medeldistans i Svenskt Mästerskap för tikar där hon på Skellefteås medeldistans 510 meter vann. I Svenskt Greyhound Derby fick hon känna på Åkers kanals lite längre medeldistans och visade där att hon utöver sin snabbhet också har fin styrka då hon ganska enkelt vann finalen. För ett par veckor sedan var hon tillbaka på Åkers kanal 550 meter och vann igen. Den här gången i Masters. Hon är en mycket het kandidat till segern i Antes Minneslopp och vann sin semifinal på fina 32,23. Hennes bästa tid över 550 meter är 32,23.

No More Legend – Pennys Esmeralda

Box 2: Say No More

1/1

Tränare: Lars Wicander, SHS

Föll i sin debut men efter det har det gått som tåget. Han har trots att han bara är fyra år hunnit med hela 67 lopp och hela tiden i högsta klass. Bland hans segrar finns segern i Puppy Derby och Svenskt Uppfödningslopp på Åkers kanal och pallplatser har han hur många som helst bland annat i Svenskt Avelslopp i fjol på Alingsås och i årets Svenskt Mästerskap på Skellefteåbanan och i Thumatorpstrofén i Simrishamn. Han kom in som trea i semifinalen och med ett bra lopp kan han nå pallen i finalen av Antes Minneslopp. Hans bästa tid på 550 meter är 32,57

Joe La Bello – Elektra

Box 3: Arion

1/1

Tränare: Jesper Ljungblad, VHS

Debuterade förra hösten och gick några lopp och vann ett par av dom och var ofta på pallen och nådde finalen i Puppy Derby på Åkers kanal. I år inledde han med tre raka segrar och plötsligt var han i högsta klass där han har klarat sig väldigt bra med bland annat en finalplats i Svenskt Greyhound Derby och seger i en av cuperna under Greyhound Data-dagen på Borås. Mälartrofén tog han hem på Västerås. Han är årssnabbast på Västeråsbanan och är fortfarande under kraftig utveckling och har bra chans att ta en pallplats i Antes Minneslopp. Hans bästa tid över 550 meter är 32,61.

Box 4: Canis Majoris (STRUKEN)

Cabra Cool – Evans Charm

1/1

Tränare: Maria Blomkvist, SHS

Är inne på sin tredje säsong och har hela tiden tillhört de absolut bästa hundarna i landet och bergsäker på pallplatser i alla stora lopp. Han hamnar ganska ofta i trubbel i första kurvan då han är jämbördig med de flesta på startrakan men besitter en väldig styrka vilket ofta leder honom ända fram till seger ändå. I år vann han återigen S:t Eriks Cup och tog pallplats i Svenskt Greyhound Derby på Åkers kanal. Pallen nådde han också i Svenskt Mästerskap på Skellefteåbanan, Magentas lopp på Borås och Fräcke Fredrik Memorial på Midlanda. För ett par veckor sedan blev det pallen igen då han kom in som tvåa i Masters på Åkers kanal. Når säkert en mycket framskjuten placering i Antes Minneslopp. Bästa tid i år på 550 meter är 32,33 och personliga rekordet 32,07.

Box 5: Razldazl Curtis

Makeshift – Razldazl Pru

1/1

Tränare: Juergen Stankewitz, DE

Har precis blivit två år och har bara hunnit med sex lopp, men redan visat enorm kapacitet. I sitt livs andra lopp vann han en av cuperna under Greyhound-Data-dagen på Boråsbanan på den bästa tiden för året, endast sex hundradelar över banrekordet. I Magentas Lopp vann han semifinalen överlägset men i finalen fungerade det sämre. Han kan alltså förlora, men favorit till att vinna Antes Minneslopp är han absolut. Han noterade i sin semifinalseger 32,02 vilket är årets bästa tid över 550 meter.

Deanridge Viking – Pennys Papaver

Box 6: Pennys Shiner

1/1

Tränare: Rikke Bankov GGK

Startade upp sin karriär 2017 på Irland. Han visade stor talang och klättrade snabbt i klasserna och vann både på Shelbourne och Newbridge och var uppe i klass 1 då han kom till Danmark i fjol. Där har han bland sina många segrar vunnit Danskt Greyhound Derby och Danskt Mästerskap. Han är banrekordhållare på medeldistansen på Bjerringbrobanan. Han fick inte till det i Antes Minneslopp i fjol, men har kapacitet för en framskjuten placering vilket han visade i Masters på Åkers kanal för ett par veckor sedan där han placerade sig som trea. I semifinalen kom han in som tvåa och noterade då 32,49 vilket är hans bästa tid på 550 meter.

Stort lycka till tränare och deltagare!