Antes Minneslopp 

1/6
Den 12 oktober kallar vi landets snabbaste hundar till start på Borås Greyhound Park, det är dags att göra upp i finalen för prestigefyllda Antes minneslopp. Årets semifinal går av stapeln den 5 oktober på Åkers Kanal i Stockholm. Läs mer om årets finalister här!

Föreningen i Antes minne skapades efter att 23-åriga Andreas Olsson gått bort 2009 när han för första gången provat droger. 

 

Andreas hade under flera år i början av 2000-talet varit med sina föräldrar på Borås greyhound park, där han sedan själv började arbeta med underhåll och bananläggning. Andreas trivdes och många var de hundkappare som glatt hejade åt den unga killen i traktorn. Men historien tar en olustig vändning när Ante efter påtryckningar från vänner bestämmer sig för att prova mefedron, en laglig nätdrog som får flera organ i Andreas kropp att sluta fungera. Efter ett dygn på intensivavdelningen där läkarna står rådvilla inför den nya drogens effekter avlider Andreas och lämnar ett otroligt tomrum, både hemma och på banan.

facebook_1502705769922.jpg

Inför begravningen sluter svensk hundkapplöpning upp bakom idéen om ett minneslopp i Antes ära och en insamling påbörjas. Redan 2010, ett år efter Andreas gått bort går första starten på den bana Ante älskat och arbetat så hårt för. Sedan dess har tävlingen vuxit till att bli den mest prestigefyllda i landet efter SM. 

 

Den s.k. nätdrogen metedron har skördat flera liv i Sverige och narkotikaklassades först efter Andreas död, hösten 2009. Sedan dess har Antes föräldrar arbetat hårt för att sprida kunskap om detta och liknande preparat som är allt för lättillgängliga. I en artikel i Borås tidning förklarar pappa Tomas Olsson behovet:

 

“Att tala om nätdroger kan bli lite missvisande ibland för det säljs ju inte bara på internet. Det både fanns och finns att köpa i Borås också.”

antes.jpg

Med hjälp från sina vänner inom hundkapplöpningen startade Tomas och Anki Olsson nyligen föreningen Antes minne som ett komplement till Antes minneslopp. Föreningens målsättning är att varje år dela ut ett stipendium till personer som särskilt engagerar sig i kampen mot droger och i år kommer stipendiet att delas ut i samband med finalen i minnesloppet den 12 oktober på Borås Greyhound Park.

 

Hundarna som deltar i årets upplaga av Antes minneslopp har under säsongen tävlat på olika banor i landet i förhoppning om att kvalificera sig till finalen och det blir ett mycket starkt startfält som går till semifinal på Åkers kanal greyhound park i Stockholm den 5 oktober.  


 

Vi vill nu bjuda in Er att komma och uppleva finalen hos oss på Borås Greyhound Park. Så kom den 12 oktober, njut av de många fina loppen och hjälp oss att sprida Antes historia i kampen mot droger.


 

Med förhoppningar om att ses!

Borås Greyhound Park och Antes Minnesförening